Fietstochten 2022 deel 2

Rochus Classic

 

30/07/2022

 

Oosterzele

 

 

Een zonnige zag te Oosterzele en de droogte blijft maar aanhouden. Daardoor is het parcours dan ook keihard om op te fietsen. Het is bijna beton geworden. Als je op zo’n bodem valt zal het ook meer dan waarschijnlijk ook niet meevallen. Maar kom zo is het altijd iets. Ik had nog nooit in Oosterzele aan een fietstocht meegereden en ik waagde mijn kans. Je mag dan ook stellen dat ik er een goed gevoel aan heb overgehouden. Veel mooie landelijke wegen en onvermijdelijk de daarbij horende zand. Het zand waaide metershoog de lucht in. Bij momenten zag je bijna geen hand voor ogen meer waar je moest rijden. Zo afstand houden was dan ook meer dan noodzakelijk. Een vlak parcours was het ook niet, veeleer licht golvend tussen de velden. De bevoorrading was ook meer dan degelijk. Als je sportdrank krijgt en een paar koeken mag je al tevreden zijn. En dit was ik ook. De afstand vandaag was 77 km en voor een mtb tocht begint dit ook al te tellen. Vooral met een harde ondergrond moest je toch behoedzaam rijden. Andere deelnemers deden dit niet met hier en daar pech aan de fiets. Of lekke banden die kwamen ook voor. Na de rit kreeg men nog een gratis biertje of in mijn geval een frisse cola. Een gratis boterham mocht er ook bij. Van deze tocht kan men spreken van een goede organisatie. Een van de vele tochten die het de moeite waard zijn om terug te keren. Tot de volgende zou ik zeggen.


 

Waterhoektocht Zwevegem

MTB

 

08/10/2022

 

Ja wij zijn er terug om een toertocht te rijden. Het was een tijdje geleden van in Oosterzele.

Gekozen voor de 50 km want de grootste afstand zag ik niet direct zitten.

Het parcours was niet zo lastig, hier en daar een paar technische zones zoals langs het Kanaal Kortrijk Bossuit. Mooi was wel dat de organisatoren hier en daar een stuk privé pad instaken. Ook de beklimming van de Tiegemberg mocht er zijn. Dit via onverharde paden. De bevoorrading zelf dan was zoals de meeste, een koekje en een stukje fruit. Het viel mij op dat de voorraden al aan het slinken waren, want als je een klein koekje in twee moet snijden dan weet je al meer dan genoeg. Er was sportdrank aanwezig maar het ontbrak aan bekertjes! Dus als je een bidon had dan kon je deze opvullen. Maar als deze nog halfvol was zoals de mijne kon je het vergeten. Ik kon toch moeilijk mijn bidon met isostar uitgieten, om deze vervolgens te vullen met een ander soort sportdrank.  Ik was blijkbaar niet de enige die met dit probleem worstelde. Zo ik moest maar zien dat ik bij de volgende bevoorrading mijn bidon leeg was. Het parcours bestond vooral uit kerk wegels en deze streek heeft er veel. In Ruien mocht ik aanschuiven bij de tweede bevoorrading en het laatste stukje banaan was voor mij. Ja de bananen waren op en het was nog geen twaalf uur! En zeggen dat je mocht starten tot 14 uur.  Velen die dan de start namen zullen alvast niet veel meer gekregen hebben voor hun 5 euro. De laatste 15 km waren heel gemakkelijk en vlot berijdbaar. Zo al met al was het toch een meevaller en het parcours moet niet altijd zwaar zijn ofwel moest je dan maar kiezen voor de zwaardere tocht van 75 km. Alleen de bevoorrading was beneden alles.Kuurne

Kwaremont VTT

29/10/2022

 

/Op een zonnige warme herfstdag vertrokken naar Kuurne met de wagen.
Het parcours heeft niets te maken met de Oude Kwaremont. Daarvoor ligt de startplaats veel te ver vandaan. Ik was vrij laat in Kuurne kwestie om meer op mijn gemak te kunnen fietsen. Ik hou niet zo van al die drukte, en als er veel single paadjes zijn is dit wel vervelend om met een pak mensen achter mij aan te rijden. Kortom dit werkt op mijn zenuwen en de grootste massa was inderdaad al vertrokken in de vroege morgen. De eerste km gingen door Kuurne via allerlei wegeltjes om tenslotte de Gavers te bereiken in Harelbeke. Leuke singletracks die er te berijden waren. Bospaadjes en alles lag er bovendien tamelijk droog bij. Uitgezonderd hier en daar een plas water. Langs een paar dreven en velden naar de eerste bevoorrading. Koeken zoals een beetje overal en opeens zag ik de sportdrank staan. Gevulde bekertjes met etixx sportdrank. Toen ik er van dronk bleek het gewoon water te zijn!!

Zoiets vind ik maar flauw. Een ander bekertje geprobeerd maar deze was gevuld met cola. De rest heb ik maar zo gelaten. Verder gereden via het Banhoutbos, dit is een mooi stuk privés. Altijd leuk om daardoor te fietsen. Een moeilijk stuk was langs het kanaal Bossuit – Kortrijk. Uiteindelijk aangekomen aan de tweede bevoorrading. De koeken en dergelijke waren al serieus aan het slinken. Het is te hopen dat degenen die na mij zijn gestart nog het een en ander konden bemachtigen. Opeens zag ik hier ook de sportdrank staan. Gevuld in een grote bidon. Maar ik denk dat het meer water was dan sportdrank. Veel poeder hebben ze er volgens mij toch niet in gegooid. Op nu naar de tweede passage van de Gavers. Nadien was het prettig verder fietsen naar de Startplaats. Het parcours vandaag vond ik wel goed. Ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om zoveel mogelijk onverharde wegen te berijden. En dit was meer dan geslaagd. Alleen de bevoorrading zou toch iets beter mogen. Maar ja je kan nu ook niet alles hebben voor je vijf euro inschrijvingsgeld


29/10/2022

 

MTB te Wortegem

 

Met de mtb naar Wortegem om een tocht van 55 km te fietsen.

Het had deze week veel geregend en dit kon je dan ook merken aan het parcours.

Veel modderige stroken en hier en daar gladde plekken door de modder.

Maar anders was het een zeer mooie tocht, licht heuvelachtig door de streek van Wortegem en Wannegem – Lede. Daar lag ook de eerste bevoorrading en het was ook de moeite. Niet te geloven maar je kon daar enkel taartjes krijgen. Rijst en appeltaart en nog vele andere soorten taarten zonder ook maar niet van de rest te spreken. Ik heb zoiets dit jaar nog nergens gezien. Het inschrijvingsgeld lag wel wat hoger dan normaal. Maar voor je 10 euro kreeg je meer dan voldoende. En aan de aankomst kreeg je nog een gratis Ename bier. Honger heb ik vandaag niet gehad integendeel want bij de tweede bevoorrading kreeg ik niets nog naar binnen. Te veel gegeten bij de eerste maal. Het parcours was prachtig en ook de privé stukken mochten er zijn. De bossen van Wortegem stonden open voor de deelnemers en het blijft mooi als je daar kan door fietsen door zo’n stukje natuur. Mijn fiets heb ik inderdaad moeten afspuiten want hij zat volledig onder de modder. Dan terug naar huis en ik had vandaag ongeveer 77 km gefietst.