Fietstochten 2021

VTT Lozerbos Lozer

28/08/21

De eerste MTB tocht sinds twee jaren.

Dit was toen ook te Lozer, maar door een ongelukkige val op mijn ribben viel de rest van het seizoen weg. In de winter volgde de corona epidemie en wij waren weg voor een hele lange tijd. Wel blij natuurlijk dat ik terug aan zulke tochten kan deelnemen. Ik wist nog van de laatste keer dat Lozer een prachtig parcours te bieden heeft en dit was dit jaar niet anders. Wij zijn augustus maar van een zomertemperatuur valt niet veel op te merken. Naar de start met de fiets gereden, zo was ik al meteen ingereden om de tocht te beginnen. De inschrijving gebeurde nog altijd met een mondmasker aan. Maar voor de rest was het een vlotte bedoening. De tocht zelf dan maar. Prachtig golvende omloop met hier en daar een paar privestuuken waar je eenmaal door mocht. Dit waren meestal door weiden afgewisseld met aardappelvelden, mais, ajuinen en nog veel prachtige stukken om met de mtb te doorkruisen. In Lede wachtte een goede bevoorrading met sportdrank en bananen en koeken. Ja honger kreeg je zeker niet. De tweede bevoorrading was al even goed. In Nokere volgde nog een redelijke lang klim door het bos. Een passage door het Lozerbos om vervolgens naar de aankomst te rijden. Dit na ongeveer 68 km. Iedere deelnemer kreeg nog een gratis braadworst met broodje en deze smaakte verrukkelijk. De fiets nog even afspuiten en kon vervolgens terug naar huis rijden. 80 km vandaag en ik kan je verzekeren dat ik mij echt geamuseerd heb en dit na een afwezigheid van meer dan twee jaar.Moen

04/09/2021

 

Vandaag een tocht gereden bij de Steenbakkers te Moen.

In vroegere tijden was er te Moen een steenbakkerij, vandaar de clubnaam genoemd naar deze vroegere plaats waar men bakstenen maakte.

Vandaag eerst met de auto ernaartoe gereden want de afstand was iets te ver om nog met de fiets de verplaatsing te doen.

Niet al te druk deze morgen aan de startplaats en onderweg was het evenzo. De eerste km gingen via single paadjes en de boorden van het kanaal Bossuit – Kortrijk. De oude steenbakkersplaats werd ook aangedaan, nu is dat een of ander afvalverwerkingsbedrijf geworden. Een leuk ritje doorheen deze plaats. Verdere werden er zoveel mogelijk landwegen opgezocht. Een parcours waar iedere mountainbiker zich kon vinden. IK vond het overigens een heel prachtig stuk tot aan de bevoorrading. Deze bevond zich na een eerste maal de kluisberg bedwongen te hebben. De bevoorrading mocht er zeker zijn, sportdrank koeken en rozijnen, ja wil je nog meer? Nu begon het zwaarste stuk van de tocht. De bossen van de Kluisberg en dit via de Waalse kant. Dit zijn dan overwegend bospaadjes op en af, de nodige hoogtemeters werden overwonnen. Gelukkig lag het er droog bij zo verliep het fietsen enigszins nog te doen. Na het bos doken we terug de weilanden in, via ontelbare onverharde wegen en bospaden om dan terug het Kluisbos te betreden. Dwars nu door het bos recht naar de volgende bevoorrading halverwege de Kluisberg. 43 kilometer stonden nu op de teller, een pak hoogtemeters en prachtige stukken onverharde wegen rijker. Na de bevoorrading nog eenmaal de kluis boven via een onverharde weg die er nu wel vuil bij lag. Dan verder langs de Schelde naar Avelgem om na vele kilometers Moen te bereiken. Nog eenmaal langs het kanaal Bossuit – Kortrijk. De laatste kilometers werden nog wat  moeilijke bospaadjes bedwongen. En dan waren wij terug aan de startplaats, waar ik niet kon weerstaan om een lekkere hamburger tot mij te nemen. Het smaakte verrukkelijk.

Conclusie van deze tocht. Je kan merken dat rit een organisatie was van een mountainbikeclub. Voor mij is dat een 10 op 10 waard. Beter kan je een tocht niet in elkaar steken. Met genoegen kijk ik zeker

terug op deze mtb rit.


 

 

 IMG_20210904_122645jpgfoto probeerjpg